vrijdag, juni 22, 2012

Boete voor fietsers die "legaal" door het rood rijden

(http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/brussel/120620_Fietsen_Brussel)
Voor wie illegaal door rood rijdt daarentegen…

dinsdag, juni 19, 2012

Dwarsstraat (Deel 3) : Nr 6

De dwarsstraat is behoorlijk onooglijk. En toch raken we er niet weg. Want na nr. 2* en nr. 12 maken we rechtsomkeer om naar nr. 8 te kijken. Want wat zien we daar?
En da's straf, want het gebouw dateert van 1976. Nu zou Vincent (voor de vrienden, en wij zijn vrienden, want we fietsen ook langs het huis van Jacques) niet op nr. 8, maar op nr. 6 verbleven hebben. Maar, zo stel ik me voor, die eigenaar was niet bereid tot het kappen van een gat in z'n gevel om op eigen kosten een gedenksteen aan te brengen. En dus zijn die van nr 8 maar met de eer gaan lopen.

Voila, tot daar de Dwarsstraat. We keren ons en zoeven de 10% helling naar beneden, op naar het Houwaertplein.

* Het Gésu klooster dat - in afwachting van de omvorming tot veel-sterrenhotel - nu geregeld door asielzoekers wordt ingenomen.

Labels: , ,

donderdag, juni 14, 2012

Zondvloed


Als kind in Oostende
met schepje en zand
'n kasteel met een ringmuur
pal in de brand-

ing. Nu in Erps Kwerps*
met traktor en ploeg
Pal tegen de zondvloed,
nooit sterk genoeg.


*Eigenlijk Zaventem

Labels:

dinsdag, juni 12, 2012

Paniek in de stad

Maandag zou een zwarte dag worden : Wet- en Jubeltunnel gesloten, Brussel onbereikbaar en straffe paniekuitspraken van Touring.
De werkelijkheid was anders : de Rogierlaan, de Henri Dunantlaan, de Ciceronlaan, het Meiserplein... - toch allemaal plaatsen die ik, mocht ik LeuvenBrussel-sluipwegen zoeken, zou aanvinken - : ze lagen er allemaal verlaten bij. Ook op de Brusselse invalswegen stond er niet of nauwelijks meer file dan anders. (Op de foto een desolate Rogierlaan).


En ook dinsdag bleef de chaos uit. Blijkbaar vonden zij die voorheen de file uitmaakten zonder probleem een alternatief voor de wagen.
Vandaar, een tip, zo vlak voor de Gemeenteraadsverkiezingen : laat die tunnels dicht. Of beter nog, verkoop ze. Aan Studio100  bijvoorbeeld. Dan fietsen we tegen 2015 naar Plopsa Underground - de kelders van Anubis.

maandag, juni 11, 2012

Windaf

D'r zijn zo van die dagen dat alles meezit - of de wind toch, de regen was minder.


Labels:

zaterdag, juni 09, 2012

Dwarsstraat (Deel 2) : Nr 12

De foto is van 4-jaar-oude-GSM kwaliteit. Maar als je inzoomt zie je (vaag) rechts onder het middelste raam van de eerste verdieping een roos bloeien.
Meer info hier.

Labels: , ,

woensdag, juni 06, 2012

Dwarsstraat (Deel 1)

Laten we verder gaan met de terugrit straat per straat te bespreken.
Op het einde van de Kruidtuinstraat  steken we 's avonds de Koningsstraat over, rechtdoor de Dwarsstraat in. De eerste straat die we rechts  passeren is de Staartsterstraat (zeg 10 keer snel : "Straks staart de staartster strak in de Staartsterstraat.")
Volgens Google Streetview ziet de regenpijp op de hoek van de Dwarsstraat en de Staartsterstraat er zo uit :
Maar de passage van de Google auto is al enkele jaren geleden. Intussen is de loodgieter langs gekomen, klaarblijkelijk voorzien van plannen ontsproten uit de breinen van fietspadontwerpers. Want vandaag ziet die zelfde regenpijp er zo uit :
En dat voelt fijn. Want men heeft het niet op ons gemunt. Het is gewoon zo!

Labels: ,