woensdag, februari 14, 2007

Hoven van plaisantie

Hoven van plaisantie - parken en tuinen in de groene gordel
zo noemt het boekje dat ik gewonnen heb door snel te reageren op een posting op http://toerisme-vlaamsbrabant.skyblogs.be/ het weblog van Lieven Elst blogredacteur en medewerker van Toerisme Vlaams-Brabant (een collega dus)

Er staan wel enkele leuke ideetjes voor stopplaatsen op jullie fietstraject Leuven-Brussel:

in het oprijden:
Herent; Klooster van Betlehem, Sint-jozefdreef 1, 3020 Herent, semi-openbaar
Zaventem; Centrumpark, Kouterweg 2, 1930 Zaventem, openbaar
Zaventem; Corporate Village, Diegemstraat-Lambroekstraat, 1930 Zaventem, vrij toegankelijk

voor de terugrit:
Tervuren; Park van Tervuren, Leuvensesteenweg, 3080 Tervuren, openbaar
Tervuren; Geografisch arboretum, Vlaktedreef, 3080 Tervuren, vrij toegankelijk

voor een overzichtskaart, klik hier


"Parels van parken en tuinen
Groene vingers en Groene Gordel? Ze horen bij elkaar. Prachtige parken en tuinen bloeien hier soms letterlijk in de schaduw van Brussel. Sommige hebben hun wortels in oude kasteeldomeinen, andere zijn staaltjes van futuristische landschapsarchitectuur. De Nationale Plantentuin (Meise), de Rozentuin van Coloma (Sint-Pieters-Leeuw), het Kasteelpark van Gaasbeek, het Warandepark van Tervuren, het arboretum en de tuinen van het provinciedomein van Huizingen ... slechts enkele van de tientallen ´hoven van plaisantie´ die de Groene Gordel rijk is. Tuinideeën stelen met je ogen is toegestaan!
Op zoek naar meer informatie over de mooiste parken en tuinen in de Groene Gordel? In het boek ´Hoven van Plaisantie´ vertelt auteur Paul Geerts je er alles over. 37 locaties komen aan bod, telkens met uitgebreide beschrijving van de parken en tuinen én met kleurenfoto´s. Hier vind je meteen ook alle praktische bezoeksinformatie. 88 pagina´s voor je ´groene´ bibliotheek´.
Prijs: 19,50 euro
N.B. echt niet mijn bedoeling om reclame op jullie blog te spuien; als jullie willen kunnen jullie mijn boek wel eens ontlenen ;-)
groeten,
Björn van Staeyen

maandag, februari 12, 2007

Gratis verlichting


Wie zich op 15 februari naar één van de volgende punten in Brussel begeeft, wordt er gratis voorzien van verlichting !
's Morgens van 7u30 tot 9u op het kruispunt Kleine Ring/Wet
's Avonds van 17u tot 18u30 op het Muntplein

(als je van Leuven komt zou ik wel met lichtjes fietsen, je kunt die er dan bvb. afhalen 100m vóór het punt ;-))
Met dank aan GRACQ en de FIETSERSBOND Brussel.

donderdag, februari 08, 2007

kriebels

Het kriebelde deze morgen toen ik op de fiets zat en naar Leuven station fietste. Niet alleen aan de ogen of de neus, maar gewoon om verder te rijden richting Brussel. Het deed me ook herinneren aan een heroische winterfietstocht uit m'n studententijd toen ik met 2 metgezellen vanuit het natuurreservaat de Zwarte Beek naar Diepenbeek ben gefietst door een ware sneeuwstorm. We konden niet anders want hadden alleen onze fiets bij, maar we hebben er zoooo van genoten...
Bij deze een oproep aan de LBL-fietsers : wie heeft er zin in een midwinterfietstocht tussen Leuven en Brussel ? Voorwaarde is dat het goed sneeuwt natuurlijk...
(de foto's zijn deze morgen genomen rond het Ferrarisgebouw in Brussel, de eerste heeft zelfs DS online gehaald)

donderdag, februari 01, 2007

spitsfietsen in Brussel



Deze video is opgenomen eind 2006 in Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node. De Fietsersbond Brussel Noord Oost (BruNO) heeft deze video geproduceerd en gebruikt die als voorbeeld. Het is moeilijk fietsen in een stad waar fietsers hun plaats op de weg moeten veroveren. Hopelijk zet de video de "sterke" weggebruikers (auto-, vrachtwagen-, busbestuurders) aan om voorzichtiger te rijden. Iedere weggebruiker, ook de zwakke, heeft recht op een veilige plaats op de weg. (bron: Fietsersbond Brussel Noord Oost).