woensdag, februari 14, 2007

Hoven van plaisantie

Hoven van plaisantie - parken en tuinen in de groene gordel
zo noemt het boekje dat ik gewonnen heb door snel te reageren op een posting op http://toerisme-vlaamsbrabant.skyblogs.be/ het weblog van Lieven Elst blogredacteur en medewerker van Toerisme Vlaams-Brabant (een collega dus)

Er staan wel enkele leuke ideetjes voor stopplaatsen op jullie fietstraject Leuven-Brussel:

in het oprijden:
Herent; Klooster van Betlehem, Sint-jozefdreef 1, 3020 Herent, semi-openbaar
Zaventem; Centrumpark, Kouterweg 2, 1930 Zaventem, openbaar
Zaventem; Corporate Village, Diegemstraat-Lambroekstraat, 1930 Zaventem, vrij toegankelijk

voor de terugrit:
Tervuren; Park van Tervuren, Leuvensesteenweg, 3080 Tervuren, openbaar
Tervuren; Geografisch arboretum, Vlaktedreef, 3080 Tervuren, vrij toegankelijk

voor een overzichtskaart, klik hier


"Parels van parken en tuinen
Groene vingers en Groene Gordel? Ze horen bij elkaar. Prachtige parken en tuinen bloeien hier soms letterlijk in de schaduw van Brussel. Sommige hebben hun wortels in oude kasteeldomeinen, andere zijn staaltjes van futuristische landschapsarchitectuur. De Nationale Plantentuin (Meise), de Rozentuin van Coloma (Sint-Pieters-Leeuw), het Kasteelpark van Gaasbeek, het Warandepark van Tervuren, het arboretum en de tuinen van het provinciedomein van Huizingen ... slechts enkele van de tientallen ´hoven van plaisantie´ die de Groene Gordel rijk is. Tuinideeën stelen met je ogen is toegestaan!
Op zoek naar meer informatie over de mooiste parken en tuinen in de Groene Gordel? In het boek ´Hoven van Plaisantie´ vertelt auteur Paul Geerts je er alles over. 37 locaties komen aan bod, telkens met uitgebreide beschrijving van de parken en tuinen én met kleurenfoto´s. Hier vind je meteen ook alle praktische bezoeksinformatie. 88 pagina´s voor je ´groene´ bibliotheek´.
Prijs: 19,50 euro
N.B. echt niet mijn bedoeling om reclame op jullie blog te spuien; als jullie willen kunnen jullie mijn boek wel eens ontlenen ;-)
groeten,
Björn van Staeyen