zaterdag, mei 28, 2011

Mannen en vrouwen


Krijgen we dan zowel in de Aarschotstraat als in de parallelle Brabantstraat een vrijliggend fietspad?

dinsdag, mei 24, 2011

We kunnen d'r maar beter mee lachen (alhoewel).

Fietsers op de Wetstraat hinderen voetgangers en wildparkeerders


(© BrusselBlogt)




(Bron)

Labels:

vrijdag, mei 20, 2011

Leesvoer

Brussel gaat veel geld (180 miljoen als ik goed heb geluisterd) investeren in fietspaden, Brussel wil fietsvriendelijk worden etc... . Het journaal wordt sinds vanmorgen overspoeld door Brussels fietsnieuws. Voor wie er het fijne van wil weten :
Hier het document van de persconferentie.
'k Heb het heel snel doorbladerd (5 minuutjes) om te zien of er iets instond over onze route uit Brussel (Kruidtuinlaan, Dwarsstraat, Rue des Moissons, Gustave Fusstraat, Alexandre Markelbachstraat, Vandenbusschestraat...). En jawel, op bladzijde 76 staat die route groen gekleurd : groen voor 'Bestaande Infrastructuur'. Dus fietsjes op de weg schilderen volstaat blijkbaar om door dieselstof en toeterende auto's geregeerde chaos tot veilige fietsroute te promoveren. Dat belooft!

Labels:

zondag, mei 01, 2011

Paaltjes

Paaltjes op fietspaden kennen we. Meestal zijn ze tot bron van ergernis midden op een fietspad neergezet om autoimmobilisten weg te houden. Op een andere manier blijkt het autovrije statuut van fietspaden immers niet handhaafbaar te zijn. Maar soms, heel soms, strekken ze tot vreugd. Zoals deze hier. Ze staan midden in de molenstraat, een pittoresk straatje evenwijdig met de E40 dat deel uitmaakt van het Vlaams Brabantse fietsknooppuntennetwerk. Met de auto zou je via de molenstraat de files op de E40 ter hoogte van de ring kunnen omzeilen. Het is een korte en rustige doorsteek tussen afrit Woluwe en de Tramlaan in Sterrebeek. Eens in de Tramlaan is de Tervuurse steenweg in Leefdaal nog slechts een formaliteit. Zeker als je niet vies bent van wat fietspadcrossen met de 4x4.
Blijkbaar begon dat sluipverkeren de spuigaten uit te lopen. Eerst werd één paaltje geplaatst (het groene met de fluo band). Gevolg was een stukgereden berm rechts. Vervolgens werd een tweede paaltje bijgezet (het in nieuwstaat verkerende houten paaltje rechts op de weg). Nu ging de berm links naar de rubbers. Waarop er opnieuw een paaltjes bijkwam (het groene links). Waarop de berm rechts weer wat verder werd uitgefreesd. Waarop de wegbeheerder z'n magazijn leeghaalde en niet minder dan drie paaltjes in de berm plantte. Waarop...
Vorige maandag waren de drie oudste paaltjes vervangen door een anti-tank slagboom over de volledige breedte van de weg. (Waardoor je als fietser de berm in moet). Maar voor een keer maakt het me blij. Nu nog paaltjes op de R1 en de dag kan niet meer stuk!