maandag, maart 28, 2011

Fietsbrugnieuws

Citaatje :
"De eerder aangekondigde fietsersbrug over de Ring in Zaventem komt er echter niet wegens te duur. In plaats daarvan hoopt de provincie de bestaande spoorwegbrug ter hoogte van de verkeerswisselaar uit te breiden met een fietspad."
(Bron)
Vlak voor de verkiezingen klonk het nog zo.
Nu ja, of die brug alleenstaand is of aan de spoorbrug wordt vastgevezen maakt voor de fietser eigenlijk geen verschil. En wij fietsen binnenkort toch langs Woluwe. Want aan de verschrikkelijke Haachtse Steenweg zal die brug niets verhelpen.

dinsdag, maart 22, 2011

Fietspad

Dit nieuwe fietspad werd in september aangekondigd voor het najaar. Wegens de strenge winter is het najaar naar het voorjaar verschoven, en dat is nu aangebroken.

Ter plaatse lijken de werken dus echt van start gegaan te zijn (al beweegt er al enkele weken niet veel) : de grenspaaltjes met rode fluo kop zijn geslagen, verbodsborden geplaatst, sluikstorten opgeruimd en over het bestaand spoor is vakkundig bouwafval gestort. Nu nog de bankjes, de boordjes en de definitieve verharding en we kunnen de Haachtse steenweg voor goed vaarwel zeggen.
Ter verduidelijking : het gaat om het stukje karrespoor zuid-oost van het kerkhof van Evere/Schaarbeek/Woluwe (volgens Google een minigolf). Eens afgewerkt, maakt dit fietspad het traject over Woluwe een stuk aantrekkelijker én een kilometer korter.

Labels:

maandag, maart 07, 2011

Scafoïd

Kijk, je regelt als overheid een verkaveling tussen de Haachtse Steenweg en de bedrijvenzones van Zaventem. Rustig wonen en gejaagd werken op een zakdoek zeg maar. Maar wonen moet rustig blijven, en dus zorg je ervoor dat er geen doorsteek mogelijk is tussen steenweg en industrie, of tussen de R1 en de steenweg. Slim gezien natuurlijk, want er zijn een heleboel autoimmobilisten die wat graag via die wijk het Keibergpark langs de achterdeur zouden willen binnen rijden. Zoveel zelfs dat de woonwijk in kwestie - plof - onleefbaar zou worden. bijgevolg lopen alle wegen dood.
Omdat de wijk op wandel- en fietsafstand van allerlei kantoorparken ligt, zijn er voor de zachte weggebruikers doorsteken voorzien. Fietsers en voetgangers doen huisprijzen immers niet dalen, stoten niets uit en maken geen extra lawaai. Laat maar komen dus. Tot hier is over alles nagedacht.
Nu weten we uit de lessen scheikunde dat gassen de beschikbare ruimte innemen, en auto's gedragen zich als een gas. Dus zonder maatregelen zouden die fietsdoorsteken in geen tijd omgevormd worden tot autosnelwegen en sluikparkings. Weg leefbaarheid van de rustige tuinwijk vlak bij Brussel.

Tot zover de algemene info, nu specifiek over onze doorsteek - de doorsteek van de foto's.
Hij is zo'n 2.5 a 3 meter breed, de helft is hellend vlak, de andere helft bestaat uit trappen. Op de foto hiernaast is het rechtergedeelte het trapgedeelte, het linkergedeelte het hellend vlak. Aan de aard van de helling te zien, is ook het linkergedeelte vroeger trap geweest. Op zich volstaan die trappen om auto's weg te houden denk ik. Zelfs 4x4s met ladderchassis en bladveren houden niet van een trap rechts en een helling links - zeker niet met een beker ochtendkoffie in de bekerhouder en de designerbaby in de Maxi-Cosi.
Maar blijkbaar heeft niet enkel de Leuvense wegbeheerder een onlesbare dorst naar paaltjes, ook de Brusselse (Haren) lijkt te menen dat fietspaden niet door witte lijnen maar door obstakels worden afgebakend. Er moeten dus nog paaltjes bij.
Stel nu dat men jou zou vragen waar die paaltjes moeten komen - met de nadruk op moeten? Waar zou je ze dan zetten? Juist ja, in het midden, dus tussen het trapgedeelte en het hellend vlak. Op die manier blijven beide delen - elk op zich te smal voor een auto - obstakelvrij en hoeft het tweerichtingsverkeer zicht niet samen door een opening van krap 1 meter te wringen.
En waar plaatst de openbare inrichter zulke paaltjes? Juist ja, één in het midden van het hellend gedeelte en nóg een in het midden van het trapdeel (2x commissie?).
En wat krijg je als je det geniaal stukje kromdenken voor de eerste keer passeert op een donkere ochtend met een dichte mist die aan je bril blijft plakken, als laatste van een groepje van 4? Een gebroken scafoïd!
Sorry Frederik, we hadden je moeten verwittigen. Hopelijk brengt die breuk je seizoen niet in gevaar en zien we je in oktober in Hawaï. 'k Vraag me trouwens af of de stad Brussel hier niet aansprakelijk kan gesteld worden.