dinsdag, april 28, 2009

Buurtcomités ijveren voor rollend fietspad

De verenigde buurtcomités van Kessel-Lo pleiten voor een rollend fietspad tussen Leuven en Kessel-Lo. Dat zou deel uitmaken van de bestaande brug over het station van Leuven.

«Voor fietsers die pendelen tussen Leuven en Kessel-Lo blijven de sporen een serieuze hindernis», zegt Piet Van Meerbeek van het Overleg Buurtcomités Kessel-Lo. «De enige befietsbare doorgangen zijn de drukke brug op de Tiensesteenweg en de tunnel aan de Diestsesteenweg. Daar tussenin heb je alleen de voetgangerstunnel onder het station, maar daar mag je niet fietsen. In de toekomst is wel een fietsbrug gepland aan het provinciehuis, maar dat lijkt ons geen oplossing. Mensen die vanuit Linden, Lubbeek en Pellenberg komen, nemen de Diestsesteenweg. En die sluit niet aan op de brug. Daarom pleiten wij ervoor de brug over het station ook open te stellen voor fietsers. Om het hoogteverschil te overbruggen, pleiten wij voor een 'rollend fietspad', dat fietsers naar boven trekt. En als dat voorstel niet haalbaar is: een scheiding tussen het fietsverkeer dat opwaarts en neerwaarts gaat, brede hellingen rond het seinhuis en een maximaal stijgingspercentage van zes procent.»

vrijdag, april 24, 2009

sterke visuals én actie voor de fietsbrug


Als je vanuit Kessel-Lo, Linden of Lubbeek per fiets Leuven wilt bereiken, kan een stevig paar vleugels helpen.

Of een fietsbrug.

Zaterdag 25 april, om 11 uur
staat het Overleg Buurtcomités Kessel-Lo
op de brug
onder de stationsoverkapping van Leuven
(je komt er via de liften achteraan op elk perron)
om de pers uitleg te geven
over onze voorstellen voor een fietsbrug.

Kom jij onze actie steunen?
www.buurtcomitéskessello.be

donderdag, april 23, 2009

Schotse fietsbehendigheid

woensdag, april 22, 2009

Cycle chic, ook in Leuven

In de marge van de jaarlijks terugkerend fietscampagne 'met belgerinkel naar de winkel', die dit jaar trouwens uitpakt met een spiksplinternieuwe stijl en vernieuwd concept werd ook de blog www.cyclechic.be gelanceerd. Cycle Chic is de benaming van samenhang tussen mode, stijl én stedelijk fietsen. Er is niks hipper dezer dagen dan je trappend in maatpak door de stad te verplaatsen of met rok en hakjes de jongens voorbij te slenteren op je oude fiets. Cycle Chic is voor alle leeftijden, zolang je het maar stijlvol doet.
Ondertussen bestaat de Belgische site ongeveer een maand en er is al heel wat sjieks te vinden. Ook over Leuven, check it out !

dinsdag, april 21, 2009

Grote fietshappening op 30 mei

Voor wie het nog niet mocht weten : er wordt op zaterdag 30 mei verzamelen geblazen vanaf 15u voor een grote fietshappening in Leuven.
Is verkeersveiligheid en veilig fietsverkeer een continue zorg voor u en uw vereniging, uw schoolgemeenschap of wijkcomité? Bent u en uw buren ook van mening dat indien veiligheid gegarandeerd is, de fiets een gezond, goedkoop, milieuvriendelijk, vlot en aangenaam alternatief is voor verplaatsingen met de wagen? Om al deze en zoveel meer redenen (bv. aantal recente tragische ongevallen) organiseert 3012WD (het buurtcomite van Wilsele-Dorp) een "grote fietshappening op 30 mei 2009".
Voor meer info : 1 adres : www.wijkvoordefiets.be