woensdag, mei 30, 2007

naaktfietsen

Onder het motto "Less gas, more ass!", trekken we op 30 juni allemaal onze kleren uit en rijden we een paar Brusselse rondjes in onze nakie. De LBL-ers zijn zo'n puur natuur actie wel genegen en zullen het volledige traject Brussel-Leuven aftrappen in blote kont.
Afspraak om 14u aan het Muntplein, nadere info volgt nog !

vrijdag, mei 11, 2007

Met Peter en Sofie naar Leuven








het verslagje van de tocht met valpartij én platte band volgt nog !

woensdag, mei 09, 2007

Fietsontbijt

We hadden deze morgen de eer om met Wim Depondt (2de van links), de président van de Zaventemse afdeling van de Fietsersbond richting Brussel te fietsen. In Evere stond naar jaarlijkse gewoonte het gratis Dring Dring ontbijt te wachten. Ondanks de (mot)regen hebben we het toch laten smaken ;-)

dinsdag, mei 08, 2007

Fiets mee met StuBru !

Naar aanleiding van de Heen-en-weer-week en 'ik kyoto' gaan nu vrijdag 11 mei StuBru presentatoren Tomas De Soete en Peter Van de Veire zich duurzaam ongemotoriseerd verplaatsen van en naar Brussel. Tomas 's ochtends van Gent naar Brussel en Peter in de namiddag van Brussel naar Leuven. Peter zal aan Herent-station overschakelen op een tapfiets !
Wie mee wil van Brussel naar Leuven via de door gekende route ;-) moet zich inschrijven via deze link !

maandag, mei 07, 2007

Leuven - Brussel en terug op BicyCity
















een kort verslagje van de tocht vanuit Leuven volgt nog een dezer dagen

Fietsersbond wijst op Knelpunten in Zaventem

De Fietsersbond Zaventem wist zondagnamiddag 84 deelnemers te verzamelen in Sterrebeek voor een fietstocht doorheen Zaventem en haar deelgemeentes. Het doel: beleidsmakers aanmoedigen om meer fietspaden in Zaventem aan te leggen en de bestaande veiliger te maken.

Het is eerder toevallig dat Fietsersbond Zaventem ook op 6mei actie voert voor meer infrastructuur. 'Maar achteraf gezien is het mooi meegenomen. Of het nu BicyCity heet of knelpuntentocht; we hebben allemaal hetzelfde doel: betere infrastructuur zodat meer mensen de fiets durven nemen', zegt Wim De Pondt, voorzitter van Fietsersbond Zaventem. '84 mensen dat is echt een mooie fietsgroep, en de deelnemers waren heel divers, zowel ouderen als jonge gezinnen fietsten mee.'

Tijdens de tocht werd een groen bordje met een lachend gezichtje geplaatst bij een goede fietsweg en een rood bij een knelpunt. De meest voorkomende problemen zijn het ontbreken van gescheiden fietspaden op drukke gewestwegen, zoals de Leuvensesteenweg; oversteekplaatsten die veel te gevaarlijk zijn voor fietsers en de slechte staat van bestaande fietspaden. Het fietspad in de Grote Daalstraat bijvoorbeeld is helemaal verzakt.

De Fietsersbond richt zich tot het gemeentebestuur: 'Vaak horen we het excuus dat het geen fietspaden kan aanleggen op gewestwegen, hoewel sinds 2001 een overeenkomst bestaat waarbij de gemeente als bouwheer optreedt, terwijl het gewest van tachtig tot honderd procent subsidieert. Voor andere wegen kan het provinciaal fietsnetwerk een oplossing bieden.'

(Bron: Het Nieuwsblad Noordrand - 7 mei 2007 - cvd)