maandag, maart 27, 2006

Fietsfeest in Leuven

Op 6 mei starten de week van de zachte weggebruiker en de campagne ‘met belgerinkel naar de winkel’. Dat vieren ze in Leuven met een grandioos fietsfeest op het Martelarenplein. Iedereen welkom van 10u00 tot 17u00. Op het programma:
- Kinderfietsenmarkt (van 10u00 tot13u00);
- Begeleide fietstocht met de Fietsersbond en de Gezinsbond om 15u00;
- Toegankelijkheidsparcours met tactiele tegels, speciale brillen en rolstoelen;
- Gratis fietscheck en graveerstand, fietskaart Leuven en verkoop fietsroutes;
- Infostands over fietssloten, de Fietsersbond, campagne ‘Bobbi’, ‘Met belgerinkel naar de winkel’ en ‘Fiets naar Kyoto’.
Daarnaast kan je je krachten botvieren op een levensgrote fietsdynamo om de muziekinstallatie draaiende te houden, en de mannen kunnen met tien tegelijk terecht op het rijdend fietscafé tussen het station en het Fochplein!
Meer info: de Fietsersbond coördineert het feest: Koen Kempenaers

zaterdag, maart 25, 2006

Fietssleepdienst

donderdag, maart 23, 2006

Cycle week

De European Union Cyclists' Group (EUCG), onze fietsende collega's-ambtenaren van de Europese Unie, organiseert volgende week een 'cycle week' met lunchtrips doorheen Brussel en een lezing van Pascal Smet, Brussels Minister voor Mobiliteit. Op hun website kun je alle nuttige info terugvinden. Op voorhand inschrijven is een must.

woensdag, maart 22, 2006

Tot op de draad versleten ...

De foto dateert al weer van een goede maand terug, maar ik verkeer nu pas in de mogelijkheid om deze te posten.
Je ziet mijn kader dat het na veertien (!) jaar trouwe dienst voor bekeken hield.
Wel een apart gevoel als ineens je kader begint mee te wiegen in de bochten ;-)Ben die dag op een sukkeldrafje naar huis gefietst en heb mijn twee oudste zoons in het weekend de toestemming gegeven om hun nieuw gekregen (nieuwjaar) gereedschapskoffer te benutten voor de demontage van mijn fiets. Na een voormiddagje sleutelen en vijzen zat alles netjes in enkele dozen - reserveonderdelen weet je wel - en stond het kader klaar voor transport naar het containerpark. Als je me nu ziet rijden zal het op een nieuwe (occasie) koersfiets zijn van mijn goede vriend Steven ;-)
Wie weet fietsen we deze zomer nog wel eens samen!

donderdag, maart 02, 2006

Tevredenheidsonderzoek Fietsersbond

In Vlaanderen worden de laatste jaren serieuze inspanningen gedaan om meer mensen op de fiets te krijgen. Ook door heel wat gemeentebesturen. De Fietsersbond wil weten of die inspanningen ook renderen en of de fietser zelf wel tevreden is met wat de gemeente al dan niet heeft gerealiseerd. Vul hier de enquete in.