maandag, september 26, 2011

Woluwelaan (2)

Effe terugkomen op het heraangelegde kruispunt tussen de Woluwelaan en de Tervuurselaan (altijd gedacht dat het de Tervurenlaan was, maar volgens Google is het de Tervuurselaan. En wat Google zegt is waar!).
Vorige keer moest de verfman nog langskomen. Heel in de verte op bovenstaande foto (net voor de rij wachtende auto's onder de fiets-/voetgangersbrug) zie je dat dat inmiddels gebeurd is. De nodige signalisatie is eveneens aangebracht. De oversteek is gemarkeerd als fietspad (met lijnen), niet als fietsoversteek (met blokjes). Overal waar het fietspad op de middenberm van de Tervuurselaan gedwarst wordt door een autodoorsteek is de markering trouwens de laatste weken in die zin aangepast : rode achtergrond met onderbroken lijnen links en rechts, net als op de foto hierboven. Ik vermoed dat de fietsers nu voorrang hebben op de dwarsende auto's. Vroeger was het andersom.
Maar daarover willen we het nu niet hebben : wel over die oversteek van de Woluwelaan op bovenstaande foto. Blijkbaar heeft men wat verkeerseilanden willen aanleggen om de verschillende verkeerstromen te scheiden. Tot er iemand opperde dat een fietspad tussen twee verkeerseilandjes niet langer een overstekend fietspad is, maar een vrijliggend fietspad. Waarop tussen de verkeerseilandjes boordstenen werden gelegd en een stukje asfalt werd gegoten. Binnen die boorstenen is het fietspad dus niet roodgekleurd. Want rood gebruikt Brussel (of is het Woluwe-zuid) enkel voor fietspaden die een rijweg dwarsen, en de halve meters tussen de verkeerseilandjes worden blijkbaar als vrijliggende fietspaden aanzien.
Resultaat : een paar echt serieuze djoefen bij het oversteken van de voor de rest biljartvlakke Woluwelaan en gebuisd op comfort! Geen boordstenen ware goedkoper, makkelijker en comfortabeler geweest.

2 Comments:

Blogger Luc said...

Vamorgen waren ze daar met een reuzenslijpschijf de randjes aan het afslijpen...

donderdag, september 29, 2011 9:24:00 p.m.  
Blogger Bert said...

Het scherpste randje is er inderdaad af, maar het blijft een fameuze boenk (5 cm?) die voor niets nodig was. En nu hebben ze iets verder nog een verkeersbord neergepoot midden op het fietspad... . Maandag foto maken.

vrijdag, oktober 14, 2011 7:26:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home