donderdag, augustus 25, 2011

Bonom

Bovenstaande vos is te bewonderen aan de Congreszuil. Geschilderd door Bonom. Deze graffitikunstenaar schildert met verfrollen die hij bevestigt aan een vishengel. Heel straf als je weet dat de vos toch zo'n 25 meter groot is. Persoonlijk ben ik al blij als ik een plafond zonder al te veel vegen geschilderd krijg.

De projectontwikkelaar van achterliggend gebouw zit natuurlijk met een probleem : de graffiti van Bonom worden door zij-die-het-kunnen-weten als Kunst (met een grote K) geroemd, en Kunst behandel je niet met de sloophamer. Maar projectontwikkelaars bepalen nu eenmaal de draai van het land, en dus is Bonom intussen opgepakt en verfdood gemaakt. Wel doet hij tegenwoordig af en toe dingen die me aan de straatkunstenaar uit Joachim Stiller doen denken. Schuldgevoelens van de officiële instanties neem ik aan, want intussen verkoopt de Brusselse toeristische dienst wel thematische Bonom wandelkaarten.

En de link met deze blog? Als je met de fiets naar Brussel komt, heb je een fiets in Brussel. En dan kan je over de middag al eens wat gaan zichtzien. En een leuke zichtzientoer is een fietstochtje langs de kunstwerken van Bonom. Ideetje voor als het ooit zomer wordt?