dinsdag, juni 14, 2011

Fenixstadion

In de beginjaren van deze blog werd de Haachtse steenweg vernieuwd - grote werken, straat halverwege afgesloten en omleidingen. Het was in die dagen leuk fietsen op een bijna verkeersvrije steenweg. Net over de Labermontlaan moesten we, door de werken, de steenweg verlaten om via de Ernest Renanlaan naar de Rubensstraat te fietsen. (Inmiddels gaan we langs de andere kant, over het Colignonplein, langs het imposante stadhuis van Schaarbeek).
Langs die E. Renanlaan lag (en ligt nog steeds) het stadion van Crossing Schaarbeek, een indrukwekkend complex, zowel qua omvang als qua verval. Wouter schreef er toen volgend stukje over.
Zelf kende ik dat stadion nog van lang gelden (1984), toen Bob Dylan en Santana er een naar ik me herinner erg saai concert speelden. Maar het was de eerste en laatste keer dat Nonkel Bob II in België speelde had men mij wijsgemaakt, dus... . Toen al was het stadion behoorlijk vervallen.
Maar als de nood het hoogst is is de redding nabij : het geld blijkt gevonden, het administratieve doolhof is doorlopen en de hand zit om de ploeg. Crossing schaarbeek herrijst uit zijn as. 't Zal schoon zijn als 't af is.
De tribune op bovenstaande foto is de zelfde als op Wouters foto. Als beschermd monument - iets met eerste spanbetonnen constructie in België - wordt ze gerestaureerd.

Deze tribune is gloednieuw. De oude bleek waardeloos en zonder waarde en ook nog eens niets waard. En werd dus afgebroken!

Labels: , ,