donderdag, augustus 18, 2011

Vespa

In het bad liggend na een deugddoende terugrit door het Zoniënwoud, radio op Studio Brussel, moest ik toch even de wenkbrouwen fronsen bij volgend item. Kustreporter Ken Zijnnaamniet gaat op bezoek bij iemand die toeristen met de Vespa door de polders laat snorren. En wat hebben we geleerd?
  1. Verhuurder in kwestie verkiest Vespa boven in de weide liggen omdat hij graag 'actief' bezig is. Vespa actief? Wordt het dan geen tijd dat telefonisten als arbeiders gekwalificeerd worden, en typisten als topsporters?
  2. Verhuurder in kwestie vind zich een natuurliefhebber. Geluidswerende helm over de oren, geknetter van het tweetakt blokje (of gebruiken ze de "milieuvriendelijke" 4-takt versie? Op de radio klonk het alvast behoorlijk 2-takt) in de oren en de geur van je voorganger in je neus. Leve de natuur!
  3. De toestand is hopeloos, maar niet ernstig.

Nu ja, ik heb twee halve tenen verloren bij een frontale ontmoeting met een Vespa op het fietspad. Dus ben ik misschien bevooroordeeld.

Labels:

1 Comments:

Anonymous Renaat said...

Wat mij dikwijls stoort zijn de uitlaatgassen van veel brommers. OK, van de auto's ademen we ook veel ongezonde dingen in op het fietspad. Maar brommers rijden dikwijls vlak voor je. En zijn blijkbaar dikwijls niet goed afgesteld (of slecht gemaakt?) want de geur en smaak die je soms binnenkrijgt is echt niet plezant.

woensdag, augustus 24, 2011 8:22:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home