vrijdag, augustus 12, 2011

Ooievaar (2)


Ooievaars zijn brengers. Meestal van babies, soms ook van iets anders. Dus fietste ik verder, speurend naar iets nieuws. En zie, de Aarschotsebaan (die volgens Google de Assentstraat heet), dat stukje onverhard dat ofwel te modderig ofwel te zanderig was om relax te fietsen, was getransformeerd tot superdeluxe betonnen fietspad. Het driehoekje omweg - Assenstraat, Bukenstraat, Beekstraat - richting Leuvense vaart hoeft niet langer. Tof!

(Oh ja, Buken licht niet echt langs het kortste traject tussen Brussel en Leuven. Maar als de wind uit Noordelijke richtingen blaast, willen we al eens oploeven tot Buken om vervolgens inspanningsloos langs de vaart naar Leuven te zeilen.)

Labels:

2 Comments:

Blogger Erik Daems said...

Gezichtsbedrog? Dit betonnen paadje lijkt amper breder dan het verkeersbord ernaast. Volgens het vademecum Fietsvoorzieningen moet een fietsweg echter minstens 2m50 breed zijn, kwestie van de verschillende verkeersdeelnemers veilig te laten passeren.

zaterdag, augustus 27, 2011 11:52:00 a.m.  
Blogger Bert said...

Met de stukken onverhard links en rechts erbij zal het wel 2.5 meter of breder zijn. De betonstrook schat ik op 1.5 meter. M'n gevoel toen ik het voor de eerste keer zag was 'tof' zonder enig 'welke oen heeft dit nu weer verzonnen'.

woensdag, augustus 31, 2011 8:30:00 a.m.  

Een reactie posten

<< Home