zaterdag, augustus 06, 2011

Woluwelaan


De werken aan aan het kruispunt van de Tervurenlaan en de Woluwelaan zijn voorbij. Dus gedaan met fietomleidingen die je in het beste geval nergens naar toe stuurden, maar meestal over zand- en steenbergen tot midden op een kruispunt zonder way out. Enfin, het is gedaan, en het is enkel omdat we heel veel ge- en verbodsborden hebben genegeerd dat we het nog kunnen na vertellen*.
Is het een verbetering? Het asfalt fietst in elk geval lekkerder dan wat er vroeger lag. En ik denk dat er een verkeerslicht annex oversteek minder is. Dus ja, maar een koesterplek zal het wel nooit worden. Daarvoor razen er gewoon veel te veel auto's veel te dicht langs je heen. Niet onveilig, maar wel lawaaierig en stinkend.

Wel vreemd is de oversteek van de Woluwelaan. Het lijkt wel of het fietspad hier vergeten is. De verkeerslichten tonen enkel voetgangertjes. Moeten we hier nu afstappen, of komt de verfman later nog?

*Wat moet je anders doen als de officiële fietsomleiding je tegen de rijrichting midden over de drukke Woluwelaan stuurt?

Labels: