woensdag, augustus 10, 2011

Ooievaar (1)


't Was toen er nog mannen op de maan liepen, Belgen de tour wonnen en minstens één dier - (niet) luisterend naar de naam Tony - nog sprak. De buren hadden een pyloon geïnstalleerd, een hele hoge, met bovenop hun TV-antennes. Als de lucht meezat konden ze daarmee Franse en Engelse zenders vangen, en ook Nederland een en twee. Wij moesten het thuis nog doen met Brussel Vlaams en Brussel Frans. Geen Berend Boudewijn voor ons.
Op een dag in april zat er een ooievaar op die Pyloon. Nooit gezien! Het veroorzaakte een samenscholing van dichte en verre buren. Foto's werden niet genomen, want foto's waren duur en een foto van zo'n ooievaar zonder belichting tegen de heldere lucht was gedoemd om te mislukken. Weggesmeten geld!
Enkele weken terug zag ik er weer een - in de Leuvenstraat in Kortenberg. Een foto was snel gemaakt. Gewoon met de GSM - kost niets. Een samenscholing was er evenmin - als je ooievaars wil zien ga je toch gewoon enkele kilometers verderop, naar Plankendaal. Daar word je door ooievaars overhoop gelopen en gescheten.

(Correctie : het avontuur speelde zich af in de Balkenstraat )