zondag, november 15, 2009

Amerikaan onder de indruk van Leuvense fietsstalling

vrijdag, november 13, 2009

Fietsverbinding Leuven-Brussel op komst !

De Vlaamse Landmaatschappij (VLM), het Vlaams Gewest en de provincie Vlaams-Brabant hebben het plan opgevat om een fietsverbinding te realiseren tussen Leuven en Brussel. Momenteel liggen er al heel wat korte fietsroutes tussen Leuven en Brussel, maar deze zijn niet met elkaar verbonden. Er is naar een dergelijke fietsroute heel wat vraag, onder meer van pendelaars.

Langs spoorlijn
De fietsroute zal grotendeels lopen langs het traject van de spoorlijn Brussel-Leuven. "Door de ontbrekende verbindingen is het nu niet mogelijk veilig en aangenaam van Leuven naar Brussel te fietsen. Volgend jaar kunnen wij met de Vlaamse Landmaatschappij dankzij het project 'Plateau van Moorsel' al een zestal ontbrekende fietsverbindingen realiseren", aldus Leen Van den Bergh van de VLM.

Op de volledige verbinding is het evenwel nog enkele jaren wachten. Ook een fietsverbinding naar de luchthaven staat op het programma. (Bron: Belga)

donderdag, november 05, 2009

Creatief en gezond de staking omzeilen

LBL-fietsers Pol, Bert en Wouter reden vandaag met de fiets naar Brussel. Op zich niks nieuws of wereldvreemds, behalve dat we een VTM-cameraploeg in het wiel meekregen, die een reportage wou inblikken naar aanleiding van de treinstaking vandaag. Bekijk hier het filmpje uit het 13u journaal.