vrijdag, december 22, 2006

Op 6 mei in fietskonvooi naar Brussel

Op zondag 6 mei 2007 zullen duizenden fietsers vanuit het hele land naar Brussel fietsen. BicyCity, zoals het evenement heet, moet de overheid aanzetten meer aandacht te besteden aan fietsers, zegt de Fietsersbond. Er zullen groepen fietsers vertrekken uit Oostende, Gent, Antwerpen, Kortijk, Namen en Luik. Onderweg komen er meer fietsers bij en iedereen verzamelt in Meise of Tervuren, vanwaar de fietsers over de A12 en de E411 via de kleine Ring naar Brussel zullen fietsen.

De organisatoren van het evenement hebben na lang onderhandelen toestemming gekregen BicyCity over de autosnelweg te sturen. Doel van BicyCity is de overheid aan te zetten meer aandacht te besteden aan fietsers en meer plaats voor hen te voorzien. Volgens BicyCity-woordvoerder Peter Lombaert vindt een gelijkaardig evenement al jaren plaats in Berlijn en trok het de vorige keer 120.000 deelnemers. ,,Dat aantal zullen we in België waarschijnlijk niet halen, maar we rekenen toch op duizenden fietsers.'' - > Bron DS

Meer nieuws eind januari hoe we dit met de fietsers vanuit Leuven zullen aanpakken !

donderdag, december 07, 2006

fietskoerier, een uitstervend beroep

... toch in Brussel.
In de weekkrant 'Brussel deze week' een interview met Luc Heyvaert van Corpco, een vd laatste fietskoeriers in Brussel. Hierboven kun je ook de tekst aanklikken, hopelijk is deze scan goed leesbaar.

woensdag, december 06, 2006

op slot

Eindelijk nog eens een degelijk artikel over fietssloten. Lees het na op de site van Pro Velo !