vrijdag, augustus 25, 2006

dijkbreuk in de bocht van Nossegem

de liters water van de afgelopen weken hebben geen deugd gedaan aan de bocht van Nossegem, dezer dagen is men al volop begonnen met de wegpompen van het overtollig water en de reparatie ervan...

maandag, augustus 14, 2006

Hari de killer


Eén van onze fervente fietsers, Hari, heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de Dodentocht in en rond Bornem. Na een paar wandeltrainingstochtjes tussen Brussel en Leuven heeft hij de 100 km in bijna 22 uur stappen afgelegd aan een gemiddelde snelheid van 4,6km/uur. Chapeau Hari ! (binnenkort kun je hier ook z'n verslag lezen)

dinsdag, augustus 08, 2006

alternatief het centrum uit

Deze keer hebben we (Riet, Bert en ik) een stukje van Schaarbeek, Evere en Sint-Stevens-Woluwe schuin doorkruist, doorheen parkjes en rustige straten met fleurige namen waardoor we de drukte van de Bourgetlaan en de gefrustreerde chauffeurs aan de busbanen ter hoogte van de Navo vermijden. Een goed alternatief voor wanneer je de traditionele route een beetje beu bent geworden. In de omgekeerde richting, komende van Leuven moet je wel rekening houden met een serieuze klim in het centrum van Sint-Stevens-Woluwe.

woensdag, augustus 02, 2006

ideaal

Strakke meewind, met z'n vieren, vers gemaaide tarwe, beetje bewolkt, weinig auto's... het was zalig om met de fiets gisteren huiswaarts te rijden.