zondag, april 30, 2006

Beperkt eenrichtingsverkeer

Tijdens het fietsen door Brussel bots je regelmatig op verrassingen. Zo ook weer vorige week donderdag tijdens een (dienst)fietsrit tussen de Tweekerkenstraat en de Reyerslaan in Sint-Joost-ten-Node en Evere. De foto's spreken voor zich...
Sedert 1 juli 2004 zijn de wegbeheerders verplicht om alle éénrichtingsstraten om te vormen tot beperkt éénrichtingsverkeer (technische benaming voor tegenrichtingsverkeer voor fietsers in éénrichtingsstraten) en het plaatsen van een onderbord... hier duurt het precies wel erg lang, want we zijn ondertussen bijna 2 jaar verder alhoewel de (korte) fietssuggestiestrook wel al is aangebracht. Vraag is of je nu in deze straten mag fietsen of niet...

maandag, april 24, 2006

Bomalarm in Wilsele

Deze middag werd in Wilsele een Engelse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Op een privé-terrein in de Ferdinand Perdieustraat botste een arbeider op de bom. Meteen werd politie, brandweer en de ontmijningsdienst DOVO opgetrommeld. De eerste fase van het rampenplan werd afgekondigd en de buurt werd geëvacueerd. Ook het treinverkeer werd stilgelegd en zelfs de E 314 werd een tijdlang afgesloten. Om twee uur in de namiddag maakte de ontmijningsdienst de bom onschadelijk.

Werd het fietsverkeer - onze route loopt hier vlak langs - ook stilgelegd?

maandag, april 17, 2006

Op naar het verre oosten...

Ook dit jaar wordt opnieuw de BBL-campagne 'Fiets naar Kyoto' georganiseerd. Tot en met eind deze week kunnen zich nog volop steden, gemeenten, bedrijven en overheidsentiteiten inschrijven. Daarna is het de beurt aan de personeelsleden om zich kenbaar te maken. Ook binnen de Vlaamse overheid zullen er weer een aantal entiteiten meedoen. Alhoewel beter doen dan vorig jaar wellicht erg moeilijk wordt.
Toen namen er meer dan 1000 ambtenaren deel die samen meer dan 360000km fietsten, goed voor een besparing van zo'n 70 ton CO². Meer info & inschrijven kan via de campagnewebsite.

dinsdag, april 11, 2006

Van Leuven naar Brussel in Google Earth


Deze foto toont hoe we aan de NAVO de straat oversteken. Ongeveer dan toch, want in het echt steken we netjes op het zebrapad over en rijden we ook niet door de berm. Wil je de volledige route vanuit de lucht bekijken op Google Earth, dan kan je de route hier downloaden (rechts klikken, bewaren op je eigen schijf en dan openen met Google Earth). Zowel Google Earth als onze route zijn gratis te downloaden. De getoonde route is degene die in de post onze route met het meest toeristische alternatief wordt bestempeld. Onderweg staat er dan ook een kerkje en een mooie boom met kapelletje. Die route gaat echter ook over gladde en gevaarlijk uitstekende riooldeksels (vraag dat maar aan Hari) en een onverhard wegeltje van amper 20cm breed en allesbehalve vrij van putten, tussen de akkers waar jaarlijks de maiswortelkever of maiswortelboorder wordt gesignaleerd.