maandag, september 26, 2005

Fietspuzzel

Een stukje film over 2 Nederlanders die de fietspaden in Brussel uitproberen. Ze hadden volgens mij zeker een langspeelfilm kunnen vullen...

dinsdag, september 20, 2005

Privileges voor de bussen

Jaja, u kunt de mini-busjes in Zaventem aanschouwen. Let wel op want ze rijden harder dan je denkt!

woensdag, september 14, 2005

Meefietsen naar Kyoto

Vanaf volgende week maandag gaat de BBL-campagne 'Fiets naar Kyoto' van start. Ook wij zullen meedoen! Bij de 36 deelnemende entiteiten van de Vlaamse overheid zullen er tijdens deze campagne enkele ambtenaren zijn die hun ervaringen gaan noteren en illustreren op een nieuwe weblog. Benieuwd wat er allemaal zal te lezen zijn!

woensdag, september 07, 2005

Stadion Crossing Schaarbeek

Onderweg tussen Leuven en Brussel kom je in Schaarbeek voorbij het vervallen stadion van Crossing Schaarbeek. Tot midden de jaren ’70 beleefde Crossing Schaarbeek gouden tijden in het voetbalstadion van het Josaphatpark. Daarna ging het bergaf: Crossing Schaarbeek zakte weg, verdween van het toneel, de gemeente zelf liet het verloederen gedurende 20 jaar en het stadion brokkelde letterlijk en figuurlijk af. Bovenstaande foto is een illustratie van hetgene er nu nog van over blijft. In tegenstelling tot de tribunes is het grasplein wel nog in goede staat en wordt er nog regelmatig op gevoetbald. Misschien wel een rare 'post' op onze weblog, maar is het de moeite om er eens te passeren (met de fiets uiteraard), je kijkt er je ogen uit.

vrijdag, september 02, 2005

Bike Safe


Vanaf 12 september is er opnieuw een betalende fietsenstalling in Leuven station.
Meer info op de webpagina van Bike Safe. Naar verluidt zou er in de toekomst ook een fietsherstelplaats van VELO vzw komen en zul je er tevens een fiets kunnen huren.