maandag, januari 21, 2013

Niet doen!!! (zout strooien op een fietspad)

's Winters pampert Leuven zijn fietsers. Natuurlijk - zolang de sneeuw valt kan het fietspad niet sneeuwvrij zijn. Iets van dweilen en open kranen. Maar over het algemeen genomen zijn de Leuvense fietspaden nog voor de bui is overgetrokken al een eerste maal perfect vrij gemaakt.
Daar waar de stad minder in de pap te brokken heeft is het al een stuk minder. Neem nu de ingang van de fietsenstalling aan het station, kant Kessel-Lo.


Hadden ze nu gewoon niets gedaan! Door 5 centimeter sneeuw fietsen voel je immers nauwelijks. Maar neen, iemand was op het onzalige idee gekomen om zout te strooien.  Zout en niets anders. Resultaat : en ondoordringbare zware en gladde brij waarin je wielen alle kanten opzwiepen. Gelukkig hadden de stadsdiensten tegen de avond de situatie rechtgezet.
Zou degene die op dit idee kwam ook degene zijn die de tegels van het benedenplein - iemand géén schuiver gemaakt? - gekozen heeft?

1 Comments:

Blogger Guy Fast said...

Eerlijk gezegd ben ik er ook nog niet uit wat het beste is. Strooien of niet strooien. Nu deze veertiendagen hebben ze in Antwerpen en omstreken hun best gedaan en ik heb eerlijk gezegd meer geschoven dan alle vorige jaren samen.Maar ik denk dat dit kwam omdat alles open was en je automatisch vlugger rijdt waardoor je dus meer schuift als er 'iets' op het fietspad sukkelt!

vrijdag, februari 01, 2013 12:23:00 a.m.  

Een reactie posten

<< Home