dinsdag, september 11, 2012

Van Rogier naar Cambier

Dit is een volgend stukje in een reeks waarin de terugweg Brussel-Leuven straat per straat en plein per plein wordt beschreven. We begonnen met de Kruidtuinstraat. Vervolgens bleven we een beetje steken in de Dwarsstraat. Die daalt af naar het Houwaertplein. Dat plein bekenen we langs de twee kanten. En dan terug bergop tot aan de Rogierlaan. Al deze stukjes krijgen de tag 'traject' mee.


De Rogierlaan steken we over - rechtdoor de Vandenbusschestraat in en eindelijk nog eens bergaf.

De Vandenbusschestraat

Vervolgens, 100 meter verder, rechts- en nog steeds bergafjes, de Jan Stobbaertslaan in.

Hier nog eens een fietswegwijzer : rechtsaf dus

De Jan Stobbaertslaan is vooral leeg asfalt. Nauwelijks rijdende wagens

Het dalen duurt echter niet lang, want even voorbij de rotonde van de Square Prévost-Delauny gaat het alweer bergop door de Ernest Cambierlaan.

De Cambierlaan is schuin rechtdoor (op 5 minuten) en niet rechtsaf (15 minuten) zoals de fietswegwijzer wegwijst. Recht ga je immers de Chazallaan in - terug naar Schaarbeek. Foei!

Hoe hoger we stijgen, hoe burgerlijker de omgeving wordt. Hangvolwassenen die langs de kant van de weg aan auto's sleutelen maken plaats voor statige burgergevels met balkonnetjes. En voor lege straten. Vooral de Jan Stobbaertslaan is leeg. Van gevel tot gevel zal die qua breedte niet veel onderdoen voor de Wetstraat, maar dan zonder rijdende auto's. Plaats genoeg hier voor wat groen.
Tot en met die Stobbaertslaan is de bebouwing ononderbroken. In de Cambierlaan maken de eerste voortuintjes hun opwachting. En even verder staan er zelfs vrijstaande woningen. Maar de Cambierlaan is voor volgende keer.


Labels:

2 Comments:

Blogger greenman said...

Hallo,

ik volg jullie blog met interesse. De problemen op de route Brussel-Leuven komen bekend voor: fietssnelweg in Vlaanderen stopt in Brussel waar de bewegwijzering en de fietspaden te wensen overlaten. Volgens mij nemen jullie al een vlakke fietsroute (Stobbaert - Houwaert), maar misschien kan het nog beter? Wij ontwikkelden een fietskaart die vlak fietsen wil stimuleren en fietssnelwegen langs spoorlijnen wil aanleggen: https://www.facebook.com/FlattrackBrussels

Succes!

groeten,

Matthias

maandag, september 24, 2012 10:19:00 a.m.  
Blogger Bert said...

Intressant initiatief - maar zo vlak is het stuk Stobbaert - Houwaert niet hoor. Het vlakste (minst heuvelachtinge) traject richting Leuven gaat denk ik over de Haachtse steenweg - via de Brabantstraat en het Collignonplein. Maar daar liggen dan weer geen fietspaden die naam waardig. Via het kaal naar Zemst fietsen kan natuurlijk ook.

dinsdag, november 13, 2012 8:05:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home