maandag, augustus 20, 2012

Lonely at the top


M'n singelspietje, helemaal alleen op verdieping 2 van de nieuwe fietsenstallingen onder het FochDingesplein.
En wat hebben we geleerd?
  • M'n voorwiel met Reelight past niet in de onderste plaatsen
  • Met mijn klein doch sterk slotje lukte het niet om het kader aan de rekken vast te maken. Met een iets groter slot moet het wel lukken. Op de foto zie je hoe mijn voorwiel aan de stalling is vastgemaakt. (Een voorwiel met snelspanners) Gelukkig heeft de fietsenstalling slechts één bewaakte uitgang zodat je niet zomaar naar buiten stapt met een fiets zonder voorwiel. 
  • Recht van de Bond de stalling inrijden lukt niet. Daarvoor is de stoepdrempel te hoog. Voor een verlaagde drempel moet je twee maal kort 90° draaien. Hier lijkt weer eens diep over nagedacht door iemand die vindt dat beweging het onveiligheidsgevoel aanwakkert. 
  • Parkeren bovenaan is leuk en makkelijk - een beetje zoals als kind boven slapen in een stapelbed.
  • Het is er (nog) héél leeg - ook op een zaterdag.
  • En het is verdomd makkelijk dat je je fiets zomaar in het midden van Leuven kwijt kan. Ze gaan mij daar nog veel zien!
Nu, met een tent of wat rekjes op het Ladeuze- of ander centraal plein was ik ook tevreden geweest. Maar nu de stalling er toch is en ondanks de missers : dankuwel, en nu de rest! 

5 Comments:

Anonymous Wouter said...

en nu maar hopen dat je niet verplicht wordt om er je fiets te plaatsen
ik zet m'n fiets het nog altijd vlak voor de winkel waar ik moet zijn...

vrijdag, augustus 24, 2012 9:41:00 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

En net zoals aan het station mag je niet fietsen in de fietsenparking. Vreemd, van auto's verwacht niemand dat men na de slagboom zijn voertuig verderduwt.

vrijdag, september 07, 2012 9:01:00 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Wouter, de vriendelijke fietsparkingwachter op het Fochplein wist me te vertellen dat er twee dingen staan aan te komen.

Enerzijds zou de stad nu bezig zijn een aantal kleine fietsparkings bij te creëren.

Anderzijds zou de stad je gaan verplichten je fiets op gereglementeerde fietsparkeerplaatsen te stallen. Stadspersoneel zou binnenkort (na de verkiezingen allicht?) fietsen gaan verzamelen die elders geparkeerd staan en centraal (bij de politie?, tegen een boete/vergoeding?) stallen.

vrijdag, september 21, 2012 11:02:00 a.m.  
Blogger Erik Daems said...

Er zijn de laatste jaren wat beugels bijgeplaatst. Er zijn er ook verdwenen. Binnen de ring zijn momenteel 4000 openbare fietsstallingsplaatsen, dus zonder privéstallingen zoals van KUL, UZLeuven en dergelijke. Belachelijk weinig eigenlijk.

woensdag, oktober 03, 2012 10:37:00 p.m.  
Anonymous www.bestehometrainerkopen.nl said...

Leuke blog! Van Leuven naar Brussel en terug fietsen is niet niks. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar gezien jou ervaring lijkt het me zeker leuk om een keer te proberen.

Groetjes,

Stefan

donderdag, september 03, 2015 10:24:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home