maandag, februari 25, 2008

werken paden provinciehuis


Op maandagochtend 18 februari 2008 startte de werken rond het provinciehuis. Dat is vooral goed nieuws voor de fietsers en de voetgangers die in de loop van de voorafgaande jaren zich met moeite over de kasseien konden verplaatsen.

De oude, met kasseien geplaveide toegangswegen, van en naar het provinciehuis worden vanaf 22 februari vervangen door grijze en rode tegels. Deze grote tegels zijn comfortabel in het gebruik voor fietsers en voetgangers. De tegels zelfs zijn vlak en antislip. Het fiets- en voetgangerspad van het station richting Tiensepoort is in totaal 6 meter breed.

Bij de veranderingswerken gaat ook veel aandacht uit naar de toegankelijkheid van het gebouwen voor personen met een handicap. Naast de grote lindeboom komen in de Kleine Rijselstraat drie parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Waar nodig worden hulptegels voorzien voor slechtzienden.

Een nieuwe fietsenstalling wordt voorzien ter hoogte van de langsgevel van ons gebouw.

De werken zelf worden ten laatste afgerond op donderdag 20 maart 2008. Op die dag wordt ook het kunstwerk van Rik Poot officieel ingehuldigd op het plein.