woensdag, januari 23, 2008

Vernieuwing Provincieplein - goed nieuws voor fietsers

De provincie start binnenkort met de langverwachte herinrichtingswerken aan het Provincieplein. Tegen het bouwverlof van 2008 moeten de werken afgerond zijn.

Aan het eigenlijke plein, de betegelde vlakte tussen het provinciehuis en het kantorencomplex, verandert er voorlopig niets.

Het 200 meter lange hobbelige voet- en fietspad in kasseien wordt eveneens heraangelegd.

De voetgangersstrook krijgt een grijze afgeplatte granieten klinker, de fietsstrook een rode. Beide stroken sluiten aan op het bestaande voetgangers- en fietspad.

Er komt ook een strook voor rolstoelpatiënten, reliëftegels voor slechtzienden, enkele parkeerplaatsen voor personen met een handicap en bijkomende verlichting.
De totale kostprijs van de heraanleg wordt op ruim 285.000 euro geraamd.
NVDR evenveel als het kunstwerk 'Ontvoering van Europa' van Rik Poot dat een plaats krijgt op het provincieplein en door de provincie, KBC en de stad Leuven samen werd aangekocht.

Bron: Kras, personeelsblad van de provincie Vlaams-Brabant

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Het provincieplein kon niet anders dan vernieuwd worden omdat de aanleg tegenstrijdig was met de vergunning. Het is erg dat de provinciale overheid de wetten naast zich neerlegde. En waarom werden kasseien gelegd? Om fietsende snelheidsduivels af te remmen!

vrijdag, januari 25, 2008 6:14:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Het heeft me altijd verwonderd dat anno 2003 de een of andere gediplomeerde ingenieur op het idee was gekomen om een fietspad in kasseien aan te leggen!

Dus snij 'k de bocht maar af, om zo weinig mogelijk door elkaar geschud te worden. Of 'k probeer over afwatering te rijden. Dan zijn ze waarschijnlijk verbaasd dat mensen dat stuk beginnen te vermijden en verkiezen om langs de binnenkant van de ring naar het station te rijden.

Het wordt hoog tijd dat die kasseien daar weg gaan!

En wat met de langverwachte fietsersbrug over de spoorweg? Daar hoor 'k niets meer van.

Jo

woensdag, januari 30, 2008 11:53:00 a.m.  

Een reactie posten

<< Home