zaterdag, mei 19, 2012

Oversteek verlicht (maar nog steeds oversteek)

't Is een oud zeer : kom je via de HST route vanuit Herent aan het kanaal, dan moet je de Kolonel Begaultlaan oversteken om ze enkele tientallen meters verder opnieuw te moeten over steken (rode lijn op onderstaande luchtfoto). Niet veilig en niet leuk - niet voor de fietser en niet voor de auto die, als hij hoffelijk is, twee maal wacht voor de zelfde fietser. 


En er is aan gewerkt! Alleen, daar waar we hoopten op een stukje fietspad aan de andere kant van de weg (groene pijltjes), zijn het markeringslichten geworden (aan het rode pijltje - foto hieronder).  Dat maakt het oversteken voor wie van Leuven komt in het duister onmiskenbaar veiliger, maar wie van Herent komt, moet nog steeds een keer te veel zijn leven wagen.


Tuurlijk, we zouden ook het oranje traject kunnen volgen, maar dat fietst niet lekker met 2 bochten hoeken van 90° of scherper net als je lekker van de berg komt. (Ik neem aan dat de wegbeheerder dat flauw vind van ons.)
Oh ja, dat oversteken niet veilig is, is blijkbaar nog niet doorgedrongen tot de bevoegde instanties. Fiets maar eens over de Martelarenlaan van Kessel-Lo naar de Tiensesteenweg. Juist ja, vlak voor de brug over het benedenplein moet je de Martelarenlaan oversteken,  en 300 meter verder opnieuw.