donderdag, mei 03, 2012

Bewegwijzerd

Een tijdje terug was er op onze nieuwsgroep al sprake van de bewegwijzering van het HST-traject. En vandaag, bij de start, zagen we dit 
Leuven Brussel, bijna 100% ons traject, en bijna perfect bewegwijzerd tot in Evere. Bijna perfect, want aan de oversteek van de Woluwelaan ontbreken bordjes aan een kant. Vergetelheid? Of uiting van luim en jool van het plaatselijke overlastclubje?
Voor Brussel  volg de vliegeniersroute...
...of kijk heel goed naar de overkant. Daar zie je, als je goede ogen hebt, de volgende bordjes reeds.

Nu ja, dit is zowat het enige puntje van kritiek. Voor de rest is zowat elk punt waar iemand ook maar enige twijfel zou kunnen hebben over de te volgende route overvloedig bewegwijzerd. Heel goed gedaan!
Uiteindelijk kom je hier uit...

...en ben je min of meer op jezelf aangewezen. De rest van het traject volgt de Brusselse GFR1-b route. Die route is weliswaar bewegwijzerd (bordjes richting 'Centrum-Houwaart' bij het heenrijden, bordjes 'Josaphat' en later 'Bordet - Zaventem' bij het terugrijden)...


...maar dan wel heel zuinig. Op zowat twee derden van de plaatsen waar je je afvraagt hoe het verder gaat, ontbreekt een bord. In dat geval kan je meestal de geschilderde fietsjes volgen, maar niet altijd. Dus toch maar een track?

1 Comments:

Blogger Fré said...

Hallo,

De bordjes die ontbreken (op gewestwegen) worden op korte termijn aangevuld door de diensten van het Vlaamse Gewest. Ook toeleidingsborden naar de route vanop gewestweg N2 worden geplaatst. De rest van de route is bewegwijzerd door de provincie Vlaams-Brabant. Op het vervolg van de route in Brussel, route 1b, komt op termijn nieuwe bewegwijzering van het Brusselse Gewest.

Hopelijk kunnen we op deze manier nieuwe fietsers naar de route lokken en de weg naar Brussel wijzen.

Groeten,
Frederik

dinsdag, mei 08, 2012 9:42:00 a.m.  

Een reactie posten

<< Home