donderdag, maart 01, 2012

Groen

Oh, Edmund... can it be true? That I hold here, in my mortal hand, a nugget of purest Green?*

Eind september kwam er ons al iets** ter oren . 'Iets' zou worden ondernomen om de oversteek van de Mechelsesteenweg veilig te maken. Maar wat voor 'iets'?
Welnu, laat de klaroenen schallen, steek de loftrompet en buig deemoedig het hoofd bij zoveel goedheid, want sinds kort wordt de oversteek beveiligd door een strook van het zuiverste groen.

De juiste werking hebben we nog niet kunnen achterhalen, maar waarschijnlijk doet het de automobilist die niet stopt voor de overstekende fietser transformeren tot een groen jellymannetje, vastgebonden op een electrische fiets met platte batterij, aan de voet van een steile oneindige klim terwijl een lidkaart van Touring langzaam, weg, de berg opwaait. En dat tot de fietser de overkant bereikt heeft.

Alles is beter nu!

(* Lord Percy tot Edmund Blackadder, Blackadder, seizoen II-4)
(**het puntje 'Ten Tweede')

3 Comments:

Anonymous Peter said...

Ik voel mij niet veel veiliger, al heb ik de indruk dat de autoimmobilisten evenmin weten waar de groene verf toe dient, en in hun verwarring al eens een fietser doorlaten.

Dit geldt echter alleen voor de trage gevallen, hardrijders merken de strook zelfs niet op.

De bijdrage is wel hilarisch, bedankt!

vrijdag, maart 02, 2012 1:19:00 p.m.  
Blogger Steven said...

Heerlijk stukje Blackadder. Binnenkort in Brussel vergezeld van een blubber uit het zuiverste oranje http://www.brussels.be/7300

donderdag, maart 15, 2012 1:21:00 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

Hallo,
Ik ben de aanvrager van die fietsoversteekplaats, om die borduren >2cm hoog te kunnen laten aanpakken. Maar dat die groen moest worden, komt niet van mij. Groen: doorrijden! Maar voor wie? Fietser of automobilist? Het is trouwens een "officieuze oversteekplaats", want er zijn geen verkeerborden voorzien.

In het algemeen heeft die fietssnelweg Leuven-Brussel heel wat voeten in de aarde. Ik fiets al twee jaar (Diest-Evere), en na ongeveer 100 meldingen op melpuntfietspaden.be , nog geen echte fietssnelweg die die naam waard is. Ik zou graag iets daarvoor willen organiseren.

Nicholas.De.Cock@pandora.be

maandag, maart 19, 2012 9:53:00 a.m.  

Een reactie posten

<< Home