woensdag, mei 07, 2008

brede stalling

Aan de 'tijdelijke' stalling aan de voorkant van Leuven-station, staan er aan de linkerkant een massa fietsen. Veel studentenfietsen natuurlijk, maar ook van pendelaars die er 's ochtends hun fiets achterlaten en die na de dagtaak opnieuw komen oppikken.
Sommige pendelaars hebben zo'n kinderaanhangfiets of een fietsstoeltje en soms staat er ook een driewieler tussen van personen die minder mobiel zijn maar even goed met de fiets kunnen rijden. Deze fietsen kun je nu niet altijd even gemakkelijk kwijt. Zo'n driewieler heeft meer plaats nodig dan een gewone fiets en een fiets met een aanhangkarretje of verlengfiets belemmerd de gangen tussen de fietsenstallingen.
In een mailtje aan het Leuvense fietspunt heb ik oa. dit even aangekaart in functie van de nieuwe definitieve fietsenstalling die er in de toekomst zal komen.
Ze hebben me beloofd om een brede fietsenstalling te voorzien, dichtbij de in -en uitgang en wel speciaal voor lange en brede fietsen. Ideaal dus voor mama's en papa's die voor ze naar het station gaan, nog even de kleine op school of in de creche kunnen afzetten en zo geen excuus hebben om met de auto naar het station te rijden ;-)