vrijdag, april 20, 2007

long time no see

Na lange afwezigheid op het traject Leuven-Brussel-Leuven (wegens werken in Leuven) heb ik op donderdag 19 april 2007 toch de gelegenheid te baat genomen om het nuttige (volgen van een studievoormiddag te Brussel) te koppelen aan het aangename (L-B-L-en).

's Ochtends iets vroeger dan gewoonlijk opgestaan (boterhammetjes waren al gemaakt) m'n fietsplunje aangetrokken en door de mist (of was het nevel) vertrokken naar de plaats van afspraak.

Eerste collega fietser die toekwam aan de spoorwegbrug over de vaart: Bert "jij moet Björn zijn" iets later aangevuld met Harry en Wouter die we door al hun fluo al van ver hadden zien afkomen.
Andere fietsers die daar vertrokken bleken (veel) later (grotendeels) hetzelfde traject te volgen, maar dat wisten we toen natuurlijk nog niet.

Het traject liep grotendeels over de gekende wegen en bleek zelfs op verschillende punten veraangenaamd (betonstroken ipv zandbaantjes door de velden). Toen we Harry hadden afgeschud (moest een andere richting uit in Brussel) waren we helemaal ontketend. 't Is te zeggen Wouter en Bert wilden persé laten voelen dat zij wel -en ik niet- gewend waren om te L-B-L-en, Wouter snoepte zelfs voorrang af op ronde punten!

Heelhuids aangekomen -samen met de andere fietsers van eerder op de dag- nog snel een douchke genomen en op een drafje naar de studievoormiddag.
Na afloop van de studievoormiddag m'n buikje rondgegeten en door toedoen van Gunther (huisvesting?) het Ferraris binnengeraakt zonder papierwerk. Van 13 - 16u20 ex-collega's bezocht waarbij bij sommigen het weerzien hartelijk was, bij anderen koel (wie het schoentje past ...)

Om 16u30 stond Bert al te trappelen voor de terugrit en samen hebben we er een lap opgegeven. Dit was echter buiten Peter den MP gerekend, want die stuurde hardhandig -gedurende een 20tal minuten en om onduidelijke redenen- het gehele verkeer in de war en verdween dan spoorslags al fluitend. Bert's GPS loodste ons vervolgens foutloos langs onwaarschijnlijke locaties in Brussel (vrijstaande huisje met een landelijke tuin en een fantastisch uitzicht) de stad uit om ter hoogte van Zaventem aan te sluiten op de gekende route.

Op Bert's vraag of we over Herent dan wel langs de vaart zouden terugkeren antwoorde ik met de vraag of hij er iets voor voelde om langs vrienden te gaan om daar op 't terras iets te gaan drinken... Hij zei niet nee ;-)

Al fietsend Steven gebeld en die bleek toevallig net op thuisweg te zijn en zou alvast iets klaarzetten. Een kwartiertje later zaten we ontspannen met Steven op het terras te genieten van een bruine -respectievelijk witte- Chimay (één van de zes trapisten Belgische trapisten*) en kregen we van Eef nog olijven en blokjes kaas "omdat die toch op moesten"

Lang konden we echter niet blijven, want de eindstreep wachtte nog enkele kilometers verderop.

Vermoeid maar voldaan kwamen we iets later aan te Leuven.

Voor mij toch weer voor herhaling vatbaar ;-)

Björn

*de L-B-L-er die mij de andere 5 kan opnoemen kan bij ons op 't terras één van deze -of het nederlandse broertje- komen nuttigen op terugweg van Brussel ;-)
best vooraf even telefoneren ;-)

2 Comments:

Blogger Wouter said...

Rochefort
Achel
Orval
Westvleteren
Westmalle

woensdag, april 25, 2007 12:57:00 a.m.  
Blogger Björn said...

Wouter wint!

je mag zoveel L-B-L-ers meebrengen als er die dag fietsen ;-)

groeten,

Björn

woensdag, april 25, 2007 8:41:00 a.m.  

Een reactie posten

<< Home