dinsdag, juli 10, 2007

Overleven


Naar aanleiding van de Week van Vervoering vorig jaar knutselde de lokale afdeling van de Fietsersbond Brussel Noord Oost een filmpje in elkaar over de hachelijke situatie van de fietser in Schaarbeek. In het 6' tellende filmpje laat de lokale afdeling de overheid, wegbeheerders en politie meekijken door de blik van dagelijkse fietsers. In de film komen niet enkel de infrastructurele onvolkomenheden naar voren maar ook het ongepaste gedrag van menig automobilist.
De inspanningen vanwege de gemeente en het Brussels Gewest zijn schoorvoetend. Er is nog werk aan de winkel! Onoverzichtelijke kruispunten, brede straten zonder fietspad, parkeren in dubbele file, slechte wegbekleding en cowboy -rijgedrag dwingt de dagelijkse fietsers tot gevaarlijke manoeuvers en ontmoedigt een massief potentieel van net – niet -fietsers de tweewieler te nemen.
Het filmpje werd gerealiseerd met behulp van een cameraatje gemonteerd op een fietshelm. Een 5 tal draaibeurten in september vorig jaar leverde 6 uur filmmateriaal op dat werd samengedrukt tot een film van 6 minuten. De volgende locaties komen aan bod in de film: Generaal Wahislaan, Meiserplein, kruispunt Roodebeek – Kerselarenlaan, Haachtesteenweg, Rogierlaan, Gallaitstraat, Middaglijnstraat, …waar we hachelijke herkenbare situaties voor de dagelijkse fietser vastlegden.
Met deze film vraagt deze fietserbondafdeling aan Schaarbeek, het Brussels Gewest en de politiezone Schaarbeek – Sint-Joost en Evere meer aandacht voor de fietsers. Meer mensen op de fiets voor een leefbaar Schaarbeek!

1 Comments:

Anonymous Matthias said...

Inderdaad. Gevaarlijk.

Maar laten we eerlijk zijn: jullie zijn toch ook een paar keer in de fout gegaan. Neem nu dat invoegen in de tweede scene (32 seconden), de haaietanden negeren en dan verbaast zijn dat je van de sokken wordt gereden? Pot verwijt ketel?

Los daarvan vind ik het wel mooi illustreren dat fietsen in Brussel een uitdaging is.

zaterdag, juli 28, 2007 5:14:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home