woensdag, juli 04, 2007

Fietsersbond dient klacht in over fietspad Provinciehuis

Leuven

De Leuvense afdeling van de Fietsersbond is het grondig beu. Na drie jaar protesteren tegen de staat van het fietspad voor het Provinciehuis in Leuven dient de organisatie een klacht in tegen de stad Leuven. Die lost het probleem immers niet op. «Het stukje fietspad in kwestie is eigendom van de provincie Vlaams-Brabant», zegt Koen Kempenaers, voorzitter van de Fietsersbond. «Vreemd genoeg kreeg ze nooit toelating van de stad Leuven om het in die staat aan te leggen. Toch laat de stad begaan. Ondanks de bouwovertreding treedt ze niet op tegen het provinciebestuur. We vinden het stilaan welletjes geweest. De enige slachtoffers hier zijn de fietsers, die over de onveilige en oncomfortabele kasseien verder moeten. Daarom dienen we klacht in tegen de stad, bij de toeziende overheid. Dat is de provinciegouverneur Lodewijk De Witte. Hopelijk leidt deze klacht eindelijk tot een degelijke heraanleg van het fietspad.»


Fietsersbond klaagt over kasseien

LEUVEN Het fietspad voor het provinciegebouw ligt er na vier jaar nog steeds slecht bij. Het pad werd in bolle kasseien aangelegd, in plaats van vlakke. De Fietsersbond dient een klacht in bij de provinciegouverneur.

Al meteen na de heraanleg van het Provincieplein kwamen er vragen van rolstoelgebruikers en fietsers. Het provinciehuis blijkt heel moeilijk toegankelijk voor rolstoelpatiënten omwille van de kasseien op het plein. In de bouwvergunning waren vlakke kasseien voorgeschreven voor de fietsers. De diensten van Stedenbouw hebben daarom al in 2005 een proces-verbaal opgesteld wegens een bouwovertreding. Opnieuw twee jaar later ligt het fietspad er nog steeds bij zoals in 2003. De Leuvense Fietsersbond is het beu. Omdat de stad Leuven niet optreedt tegen de bouwovertreding, dient ze klacht in bij de provinciegouverneur. Gedeputeerde Julien Dekeyser (Open VLD) vraagt nog een beetje geduld: 'Er komt een hellend vlak naast het KBC-gebouw tot aan het provinciegebouw. Tegelijk wordt het fietspad heraangelegd.' (bcz)