donderdag, februari 19, 2009

Fietsvergoeding stijgt, bedrijfsfiets wordt fiscaal vrijgesteld

De Kamercommissie Financiën heeft beslist de fietsvergoeding voor woon-werk-verkeer op te trekken van 0,15 naar 0,20 euro per kilometer. Voortaan zal de vergoeding ook worden geïndexeerd. Daarnaast komt er een fiscale vrijstelling voor werknemers die van hun werkgever een bedrijfsfiets krijgen. Tot nu toe moeten ze daar belastingen op betalen omdat dit wordt beschouwd als een voordeel in natura.

De maatregelen werden geïntegreerd in het economisch relanceplan en dat wordt binnen twee weken in plenaire vergadering goedgekeurd.

Fietsersbond: "Historisch"
De Fietsersbond reageert uiterst tevreden. "Dit kan het fietsgebruik sterk stimuleren", zegt Fietsersbond-voorzitter Patrick D'Haese. Volgens de Fietsersbond hebben ook de werkgevers alle baat bij fietsende werknemers. "Fietsende werknemers zijn minder afwezig wegens ziekte, hebben minder arbeidsongevallen op de werkvloer en zijn productiever", luidt het. "Bovendien leveren de fietsende werknemers een enorme bijdrage aan het verminderen van de geldverslindende files op onze wegen."

De Fietsersbond hamert er ook op dat het potentieel voor het fietsgebruik in het woon-werkverkeer groot is. Zo is een derde van alle verplaatsingen in het woon-werkverkeer minder dan 5 kilometer. Toch gebruiken 4 op de 10 mensen voor die verplaatsingen van 5 kilometer nog steeds de wagen. (belga/bf)

2 Comments:

Blogger Jan Geeraerts said...

Joepie, een LBL'eke levert dan 13,2 euro op (voor mij :) )

donderdag, februari 19, 2009 11:19:00 p.m.  
Anonymous geld said...

En de waterfiets? Hoe staat het daarmee?

zaterdag, februari 21, 2009 9:43:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home