vrijdag, augustus 20, 2010

Links of rechts?

Moet je hier nu links of rechts fietsen? Links ligt een heus fietspad - met officiële lijnen die ervoor zorgen dat je voorrang hebt op de van rechts komend verkeer. Maar er staat wel een pijl op die suggereert dat dit een enkelrichting fietspad is.
Door de aanwezigheid van dat fietspad links rijdt nu wel ongeveer 90% van de auto's hier helemaal rechts van de weg - de overige 10% rijdt gewoon over het fietspad want in Brussel mag geloof ik.
Persoonlijk fiets ik hier rechts. Pol fietst links. Wie riskeert hier de boete?
Bijkomende info : op het einde van deze foto duikt het fietspad zo'n 10% de diepte in richting Houwaertplein. Tijdens die afdaling, waar je vlot 40 haalt, kom je twee kruispunten type voorrang van rechts tegen. Fiets je rechts - zonder fiestpad dus - moet je die voorrang verlenen. Het klimmend verkeer (op het fietspad) heeft wel voorrang. Maar die halen maar goed 10km/hr en hebben dus geen moeite om gestopt te raken voor de rechtskomers die de voorrangsregels niet kennen.

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Beste,
Situatie is op het De Becker-Remyplein in Kessel-LO, kant Blauwputkapel deels gelijkaardig. Eénrichtingsstraat voor auto's, verplicht fietspad aan de kant van de huizen. Ik rij daar rechts (tegen de rijrichting is dit niet op het fietspad) hoewel het fietspad geen rijrichting aangeeft. Kunnen jullie eens uitzoeken hoe het volgens de regels moet ?
Luc

donderdag, september 16, 2010 1:00:00 p.m.  
Blogger Bert said...

Vandaag eens gaan kijken, en volgens mij moet je daar inderdaad rechts.

dinsdag, september 28, 2010 8:36:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home