vrijdag, januari 27, 2006

Customized fietsen

Wie vandaag mee wil zijn, verplaatst zich met een tweewieler. Opvallen en tegelijk veilig rijden in drukke steden doe je achter het hoge stuur van een cruiser of andere maffe fietsen met banaanzadel en vette banden.
In alle steden neemt het aantal fietsers toe. In Brussel het jongste jaar zelfs met 50 procent. De hoge brandstofprijzen hebben er allicht wat mee te maken. Maar de fiets is in de eerste plaats een trendy vervoermiddel geworden. En hoe dat eruitziet, is voor jongeren minstens even belangrijk als het juiste paar sneakers aan hun voeten. Als een direct gevolg daarvan beginnen steeds meer bijdetijdse kledingwinkels met de verkoop van fietsen als modeartikel. (bron artikel DM 17/10/05)
Toen ik in Bogotá was de voorbije maand heb ik een paar van die 'cruisers' gezien tijdens de ciclovia en een foto genomen (zie hierboven). Ze zien er net uit als moto's, maar je moet goed trappen om vooruit te geraken, al gaat dat meestal op een gezapig tempo.
Voorlopig zal het waarschijnlijk wel nog wat wachten zijn vooraleer we zo'n cruiser passeren tussen Leuven en Brussel...