woensdag, oktober 05, 2005

Fietsende stewardess krijgt blaam

De Fietsersbond heeft felle kritiek op SN Brussels Airlines omdat de luchtvaartmaatschappij vorige week een stewardess een zware blaam gaf omdat zij met de fiets naar haar werk op de luchthaven van Zaventem komt. De bond biedt de stewardess als morele steun een gratis lidmaatschap.
SNBA daarentegen krijgt een stevige uitbrander en suggesties om fietsvriendelijker te worden.,,Dat de stewardess steeds bezweet is als ze op het werk aankomt'', zoals SNBA beweert, noemt de Fietsersbond onzin daar ze niet eens 1 km moet fietsen om op het werk te geraken. De luchtvaartmaatschappij zei ook dat het uniform van de vrouw altijd gekreukt is, maar volgens de Fietsersbond kan dat ook gebeuren met stewardessen die met de wagen of het openbaar vervoer naar het werk komen.De Fietsersbond raadt SNBA aan fietsende werknemers gebruik te laten maken van douches op het bedrijf en voor kleedruimtes en kleedkastjes te zorgen zodat alle werknemers de mogelijkheid hebben hun uniform op het werk aan te trekken. De bond wijst er voorts op dat fietsers fitter en gezonder zijn en daardoor minder ziek zijn, minder risico lopen op arbeidsongevallen en productiever zijn. ,,Ze komen ook zelden te laat op hun werk'', luidt het. (Bron : De Standaard) Daarom zijn er zo weinig fietscollega's op onze route !

3 Comments:

Anonymous Wim said...

UIteraard steunen ook wij deze stewardess.
Ik stel dan ook voor dat we een actiecomitie oprichten "Red de fietsende Stewardess"

vrijdag, oktober 07, 2005 1:17:00 p.m.  
Anonymous Bert van Herent said...

Fietsen naar de luchthaven, niet als personeelslid maar als passagier. Ik heb het een paar maanden geleden eens gedaan en het viel best mee. Vanaf het laatste grote kruispunt vóór de luchthaven is er een fietspad, zeer goed met wegmarkering aangegeven, wel nogal kronkelig, dwars over allerlei toeganswegen en parkings, tot bij een wat zielige en stoffige fietsenstalling voor niet meer dan een handvol fietsen. Maar goed, ik heb mijn vlucht naar Lissabon gehaald. De fiets-wardess heb ik niet gezien.
Vraag aan de LBL-fietsers: brengt jullie route je in de buurt van de luchthaven? Ik woon in Herent, op 200m van de beruchte paaltjespijl. Hoe gaat jullie route verder naar Zaventem met vermijding van de Brusselsesteenweg?

maandag, oktober 10, 2005 11:39:00 a.m.  
Blogger Wouter said...

Dag Bert, we rijden vanuit Herent tot in Zaventem, vnl op een fietspad langs de spoorlijn, zeer veilig en rustig. Het fietspad brengt ons in Zaventem-centrum, vandaaruit is het nog een 15-20' naar de luchthaven. Goed te doen allemaal.
Binnenkort proberen we onze route eens te digitaliseren en op de weblog te plaatsen.

maandag, oktober 10, 2005 9:01:00 p.m.  

Een reactie posten

<< Home