woensdag, juli 01, 2015

doel bereikt: tunneltjes en brug in zicht

Deze blog wordt niet zo actueel meer aangevuld als dat vroeger het geval was. En de reden daarvoor is simpel & positief ! Na ruim 10 jaar ernstige en minder ernstige berichten neer te pennen over onze fietservaringen tussen Leuven en Brussel, maar ook in de marge daarvan heel wat actoren zoals de Fietsersbond, provincie, gemeenten, VOKA etc. te hebben aangesproken, hebben we ons initiële doel ruimschoots bereikt. Elke dag zijn er nu honderden fietspendelaars die de route Leuven-Brussel fietsen en dankzij ons lobbywerk bij de provincie Vlaams-Brabant wordt er tijdens deze legislatuur eindelijk ook werk gemaakt van fietstunnels in Kortenberg en last but not least een heuse fietsbrug over de Brusselse Ring om een veilige, snelle én comfortabele doorsteek te hebben tussen Zaventem en de kantoorzone in Diegem. En tot slot is er ook aan signalisatie gedacht om op een eenvoudige manier de fietser wegwijs te bieden.
Op deze manier hebben we een stevige bijdrage geleverd aan de modal shift of duurzame verschuiving van woon-werkverkeer van de wagen naar de fiets.
Toevallige pendelaars die elkaar regelmatig kruisen, spreken nu af om samen te fietsen en zijn intussen vrienden geworden. Andere gebruiken de route enkel tijdens de zomer voor het pendelverkeer. Ook klassen of doortochten uit Limburg hebben hun weg gevonden via onze informatie en routes.
Wie de route nog niet zou kennen kan afspreken om te fietspoolen via deze facebookgroep.