woensdag, oktober 09, 2013

Het beste fietspad van Kortenberg!

Het beste fietspad van Kortenberg, volgens het Nieuwsblad, ligt langs de Kwerpsebaan. Tot de zomer vorig jaar zag die straat er zo uit (Google Maps).

Een standaard Vlaams achterafstraatje zonder veel verkeer, en zonder fietspaden. Mochten we al een lijstje 'dringende fietspadbehoeften' hebben : de Kwerpsebaan stond er nooit tussen.
En nu liggen er dus links en rechts eenrichtingsfietspaden. Breed genoeg, mooi djoefloos afgeboord Èn lichtlopend. Maar zijn wij blij?
Ter illustratie een bloemlezing. De commentaar slaat steeds op de foto er net boven:

Hier het huis uit de eerste foto zoals het er nu uitziet. De eigenaar heeft - hulde, hulde - een convex spiegeltje aan de verlichtingspaal gehangen zodat hij fietsters kan zien aankomen.


Komt hier, net op het moment een auto het private goed wil verlaten, een fietser voorbij, dan wordt de fietser onherroepelijk overreden. Of de automobilist zou een derde moeten inschakelen om te kijken of de kust vrij is.

Enkele meters verder dan : Komt hier, net op het moment een auto het private goed wil verlaten, een fietser voorbij, dan wordt de fietser onherroepelijk overreden. Of de automobilist zou een derde moeten inschakelen om te kijken of de kust vrij is.


Alweer enkele meters verder : Komt hier, net op het moment een auto het private goed wil verlaten, een fietser voorbij, dan wordt de fietser onherroepelijk overreden. Of de automobilist zou een derde moeten inschakelen om te kijken of de kust vrij is.

Alweer enkele meters verder : Komt hier, net op het moment een auto het private goed wil verlaten, een fietser voorbij, dan wordt de fietser onherroepelijk overreden. Of de automobilist zou een derde moeten inschakelen om te kijken of de kust vrij is.

Alweer enkele meters verder : Komt hier, net op het moment een auto het private goed wil verlaten, een fietser voorbij (uitrit gemarkeerd met een rode pijl), dan wordt de fietser onherroepelijk overreden. Of de automobilist zou een derde moeten inschakelen om te kijken of de kust vrij is.
En enkele meters verder is het weer van dat, maar ik had m'n foon al opgeborgen.
Zijn wij moeilijke of ondankbare mensen als we vinden dat deze investering weggesmeten geld was? Dat het vroeger véééééél veiliger was? En dat dit eigenlijk toch wel een beetje hallucinant is?
Oh ja, dat van dat beste fietspad van Kortenberg kan ondanks alles wel kloppen. Niet dat ik alle fietspaden van Kortenberg ken, maar degene die ik ken zijn daarnaast ook te smal en hobbelig.