dinsdag, augustus 24, 2010

TopGear

Je kent het wel - een programma over autos zoals de kampioenen over voetbal. Maar wel erg leuk.
Heel geregeld organiseren de heren races tussen totaal verschillende voertuigen. De uitslag ligt op voorhand vast : Jeremy Clarkson wint of, als een van z'n kompanen de handschoen opneemt, de auto. Al lijkt er stilaan verandering in dat patroon te komen. Laatst zag in Richard Hammond verliezen van een gevechtsvliegtuig, en zelfs Clarkson beet een tijdje geleden in het stof tegen een muurklimmer.
Neem dus chips en kraantjeswater ter hand, vlij je in je comfy chair, en kijk hoe fiets, boot, auto en openbaar vervoer het tegen elkaar opnemen in een race door het Londense spitsverkeer.


Hint : de goeie wint.

Labels:

vrijdag, augustus 20, 2010

Links of rechts?

Moet je hier nu links of rechts fietsen? Links ligt een heus fietspad - met officiële lijnen die ervoor zorgen dat je voorrang hebt op de van rechts komend verkeer. Maar er staat wel een pijl op die suggereert dat dit een enkelrichting fietspad is.
Door de aanwezigheid van dat fietspad links rijdt nu wel ongeveer 90% van de auto's hier helemaal rechts van de weg - de overige 10% rijdt gewoon over het fietspad want in Brussel mag geloof ik.
Persoonlijk fiets ik hier rechts. Pol fietst links. Wie riskeert hier de boete?
Bijkomende info : op het einde van deze foto duikt het fietspad zo'n 10% de diepte in richting Houwaertplein. Tijdens die afdaling, waar je vlot 40 haalt, kom je twee kruispunten type voorrang van rechts tegen. Fiets je rechts - zonder fiestpad dus - moet je die voorrang verlenen. Het klimmend verkeer (op het fietspad) heeft wel voorrang. Maar die halen maar goed 10km/hr en hebben dus geen moeite om gestopt te raken voor de rechtskomers die de voorrangsregels niet kennen.